top of page
  • Writer's pictureAna Matorić Akasha

Pozdrav Suncu!

Updated: Nov 26, 2022


Izvor je ("kreirao") svjetlo. Izvor je ("kreirao") tamu.

Izvor je dualnost, a svjetlost i tama samo su različite strane fiktivnog kontinuuma. Oni postoje u vječnosti i neograničnosti svega što jest. Oni jesu sve to što jest. U potpunoj tišini događa se pobjeda svjetla nad mrakom. Početak i kraj sastavljeni su u jednoj točci, njihovo polazište je isto. Njihova priroda je ista. Svaki kraj ujedno je početak. To se nikada ne mijenja. Jedino što je promjenjivo jest mogućnost opažanja, uviđaja. Uspavani subjekt se objektivizira. Ograničen zaboravom, u sljepilu nemogućnosti da uvidi da objekt i subjekt jesu isto. Oni egzistiraju istovremeno. Oni su neodvojivi. Jedan bez drugoga ne postoje. Isto su, jer je i njihova priroda ista! Subjekt je osmatranjem kreirao objekt, postojeći zajedno s njime.


Kraj jednog ciklusa, kao početak nekog novog.


Nagovještalo je svoj dolazak, a onda je najjače zasjajilo.

Razlog našeg života ovdje, naše gorivo. Izvor sam, u jednoj od svojih najljepših manifestacija. Naša zvijezda, Sunce. Potpomognuti njegovom snagom, mi djelujemo, isijavajući ljubav, toplinu, život, sjaj, iz dubine našeg bića- baš kao i ono. Jer... Sunce je u nama. I mi smo u Suncu. Blagoslovljeni, u sebi nosimo snagu i moć cijelog Izvora.


Solsticij. Slavlje svjetlosti, topline, sjaja, buđenja, rađanja, stvaranja. Slavlje Duha! Pobjeda... Svjetla nad tamom. Svrhovitosti nad izgubljenosti. Radosti nad tugom. Života nad smrću. Raja nad paklom. Zablude nad svjesnošću. Jasnoća Svjetlosti Izvora, što biva, podržava, sjaji... I u najmračnijoj i najhladnijoj noći! I nikada nigdje ne odlazi. Ne može nas napustiti... Jer ne može napustiti samu sebe.


Zapalite vatru, ili barem svijeću. Zaplešite bosi. Udahnite, tihi. Zapjevajte, iz svega glasa! Prošećite, uronjeni u ljepotu što vas okružuje. Odbacite, barem na trenutak, ruksak patnje i boli. Utabajte svoju stazu. Pratite Sunčevu svjetlost i pustite joj, nek Vas vodi... Od kraja, do novog početka... Od novog početka, pa sve do kraja... U ovoj posebnoj noći, kad Svjetlo dokazuje svoju snagu i jača našu vjeru. Kad se smije mraku, podsjećajući ga da je moćnije. Samo jedan trak svjetlosti rastvara tamu, koja nije ništa drugo nego nedostatak svjetlosti.


Pustite energiji ljubavi i životu da poteku kroz vas...


Uz najljepšu pjesmu, koju sam ikada začula... Pjesmu srca. Podsjetnik Duha!







Sretan nam prvi dan ljeta <3 !


S ljubavlju,


Ana

28 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page