top of page
Usluga 1

~

Mentorstvo u procesu tranzicije na cjelovitu, biljnu prehranu

Vegan Tacos

Ovo je usluga za vas ako...

-razmatrate tranziciju na cjelovitu biljnu prehranu i veganski način života ili barem tražite načine kako u svoju prehranu uvrstiti više cjelovitih namirnica biljnog porijekla;

-želite svom tijelu osigurati adekvatnu prehranu i sve potrebne nutrijente;

-imate neka specifična pitanja ili potrebe... 

 

Cilj ovog individualiziranog mentorskog programa je ponuditi stručnu pomoć i podršku pri prelasku na cjelovitu biljnu prehranu te tako osnažiti sve one koji su zakoračili ili se tek spremaju zakoračiti u ovaj vrijedan proces velikih životnih promjena. 

Danas postoji suglasje kako je dobro balansirana prehrana koja se bazira samo na namirnicama biljnog porijekla prikladan odabir za ljude svih životnih dobi, a suvremena znanstvena istraživanja pokazuju povoljnost iste na naše zdravlje, ali i planetu u cjelini. Biljna prehrana nam omogućuje da zaštitimo biljni i životinjski svijet te u sebi njegujemo ljubav i suosjećanje. More je dostupnih informacija o ovakvom obliku prehrane, a interes za ovo vrijedno pitanje neprestano raste. Kvantiteta ovih informacija može djelovati preplavljujuće, a ista nerijetko i zbunjuje: kako znati koje informacije su vjerodostojne i zaista primjenjive u našem slučaju? Osim informacija, dostupni su nam i cijeli mentorski programi (poput onog u organizaciji Vegan Outrecha), koji nam prelazak na istu čine ponešto lakšim. Pa ipak, ovakvim programima nedostaje stručnog, individualiziranog pristupa koji u najboljoj mogućoj mjeri može odgovoriti na upravo naše potrebe. 


Prelazak na (cjelovitu) biljnu prehranu iziskuje određenu promjenu životnog stila, a svaka veća promjena pred nas postavlja određene izazove, koji nam pomažu da rastemo. U ovom slučaju, javljaju nam se razna pitanja, poput: Znamo li dovoljno o prehrani koju želimo prakticirati? Kako svome tijelu osigurati sve potrebne nutrijente? Kako prehranu prilagoditi svom zdravstvenom stanju ili određenim fitness ciljevima? Kako u svom životu zadržati neke poznate rituale i okuse? Kako održati svoju motivaciju? Kako planirati svoje obroke? Kako odgovoriti na reakcije okoline? Kako...? ( Nastavite niz...:) ) 


Na samom početku, a zahvaljujući jasnom, strukturiranom upitniku, definirati ćemo sve vaše želje i potrebe, koji će potom odrediti jasne ciljeve našeg zajedničkog rada. Zatim nastupa faza obrazovanja, u kojoj vam se dostavljaju priručnici i sve ostale relevantne informacije, koje potom proučavate u vrijeme koje vam odgovara. Po usvajanju općeg znanja, idemo korak dalje- fokusiramo se na vas i vaše potrebe. Tada vam se dostavljaju vrijedne individualizirane preporuke. Ovoj fazi, a ako ne prije, svi oni "Kako?", sa samog početka, postaju "A taaako dakle..." :) Ovaj program uključuje i neprestanu podršku putem e-maila te jedan ili više online sastanaka, a sve prema vašim željama i potrebama.

Usluga 2

~

Izrada holističkog zdravstvenog plana


Holističko zdravlje je zdravlje u cjelini. O kompleksnosti ovog termina i mom pristupu istome možete pročitati ovdje- u mom malo više ili manje uspješnom pokušaju da vam ga prenesem... 


Ovo je usluga za vas ako...


-želite bolje razumjeti koncept holizma i naučiti koji faktori utječu na naše opće stanje;

-ste spremni na promjenu životnog stila i usvajanje zdravijih životnih navika;
-si želite osigurati optimalno zdravlje te prevenirati javljanje eventualnih problema;
-želite dobiti novu perspektivu postojeće
g stanja;
-tražite neke vrijedne dodatke postojećim medicinskim tretmanima u koje ste uključeni. 


Holistički plan uključuje stručnu procjenu i predstavljanje informacija koje su relevantne za vas, uz opširnu preporuku odgovarajuće prehrane, biljaka i biljnih pripravaka te različitih tehnika rada na sebi, odnosno duhovne prakse. Prijedlozi se daju u skladu s vašim potrebama. 


Obuhvatan holistički plan po jednostavnim koracima:


1. Dostavlja vam se upitnik.
2. Radi se stručna analiza popunjenog upitnika te se izrađuje vaš individualizirani holistički plan.
3. Dostavljaju vam se: audio snimka, pisani dio plana i sav relevantni edukativni materijal, koje vi proučavate.
4. Otvara se mogućnost online konzultacija uživo, na kojima možete postaviti sva za vas važna pitanja. 

 

Osim izrade holističkog plana, postoji i mogućnost izrade nešto manje obuhvatnog plana, koji se bavi vama relevantnim pitanjima, i to onima koji se tiču: životnog stila, posta i detoxa, duhovne prakse, primjene ljekovitih biljaka, i sl...

Usluga 3

~

Individualne konzultacije

Image by Jeremy Bishop

Ovo je usluga za vas ako...

-želite dublje zagaziti u područja koja smo "okrznuli" mentorskim program ili holističkim planom;

-imate neka specifična pitanja/potrebe na koja biste voljeli dobiti odgovore;

-si želite osigurati sustavnu podršku na svom putu osobnog i duhovnog razvoja.

Individualne konzultacije su mjesto našeg sastanka. One su mjesto naše neposredne interakcije, koja donosi učenje, razvoj, proradu, a prije svega- topli i otvoreni razgovor o svim relevantnim temama. 

Ovi manje ili više strukturirani razgovori dotiču, potiču, obrazuju i inspiriraju, a cilj im je osnažiti i baciti svjetlo na ona mračna, neotkrivena područja. Ovdje razgovaramo u prizemnim, svakodnevnim stvarima koje nas mijenjaju, ali se dotičemo i dubina, kojima se mnogi još ne usuđuju roniti...

Na njima svakako opširnije zalazimo u područja kojima smo se bavili mentorskim programom ili holističkim planom, a teme koje otvaramo ovise isključivo o vama, odnosno o trenutnim potrebama i zahtjevima životne faze u kojoj se nalazite.

Moram li napomenuti kako na konzultacijama nema zabranjenih tema? :)

Dandelion Parachute Seed

Volonterski projekt 
Zagrljaja cjelovitosti

Davanje je primanje

Ukoliko ste u potrebi za jednom od ovih stručnih usluga, a u ovom trenutku nemate sredstava, javite mi se kako bismo zajedno definirali mogućnosti naše suradnje te Vam osigurali termin besplatnih konzultacija. 

Email

Povežimo se!

  • Youtube
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page